Over de workshopbegeleider

Zelfportret zwart-wit2Ile de Brehat

Mijn naam is Kristel van der Horst (29 jaar). Ik zal de workshops van deze vakantie begeleiden.

Iets over mijzelf

In vakantiehuis Convenant Blanche kom ik al jaren. Mijn ouders hebben het gekocht toen ik 13 was. Ik kan dus uit ervaring vertellen dat dit een heerlijke omgeving is om te schilderen!

Na mijn studie Theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, besloot ik drie jaar geleden meer aandacht te geven aan mijn creatieve kanten en het plezier dat ik daar altijd aan beleefd heb. Ik besloot toelating te doen voor de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle (ArtEZ) en ben sinds twee jaar met veel plezier bezig. Ik hou zelf erg van modeltekenen. Ook van experimenteren met materialen en technieken, met de vraag in gedachte: wat kun je hier allemaal mee doen?

 

Als workshopbegeleider

In Bretagne deze zomer gaan we met een kleine groep mensen (+/- 8) aan de slag met verschillende technieken op het platte vlak. Elke workshop leg ik de opdracht van de dag uit, waarmee ik een aantal kaders schep. Daarbinnen kan iedere deelnemer op haar/zijn manier aan de slag. We werken in principe individueel, ik loop rond om te begeleiden en mee te denken als daar behoefte aan is.  Daarnaast zullen we ook  als groep elkaars werk bekijken en ideeën uitwisselen. Mijn ervaring is dat mensen veel van elkaar kunnen leren en dat het onderlinge contact positief uitpakt voor de groepsdynamiek.

De workshops zullen een mix worden van waarnemen en experimenteren met materialen en technieken.

Als workshopbegeleider probeer ik aan te sluiten bij de persoonlijke creativiteit van de deelnemers. Als zij iets nieuws leren, meer ontdekken waar hun eigen creatieve interesses liggen en zij enthousiast en met plezier bezig zijn, zijn de lessen wat mij betreft geslaagd!