Omgeving

Convenant Blanche ligt net buiten het kleine dorpje Pluzunet. De directe omgeving van Pluzunet is sprookjesachtig en bosrijk en kent mooie fiets- en wandelroutes door oneindig groen, langs kastelen en rivieren.

De kust van Bretagne is eindeloos gevarieerd! Van zandstranden tot rotsstranden, waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en klauteren, (Jacobs)schelpen zoeken, wandeltochten maken, enzovoort! Stranden en douanepaden langs de kust of in het binnenland, stadjes, markten, boottochten op zee, kanoën op Le Jaudy bij La Roche Derrien, de ruïne in Tonquedec en niet te vergeten de kust van Granit Rose, le Gouffre (met het huisje tussen de rotsen), Port Blanc voor zeezeilen, waterfietsen, kanoën, zwemmen, terrasje, lekker eten, vissen op een echte vissersboot (haven). Ile Grande is ook een aanrader!

In Perros-Guirec kun je inschepen voor een boottocht over de oceaan naar Les Sept-îles (de 7 eilanden). Hier vind je vogelbroedplaatsen, een eilandje met zeerobben, overblijfselen van kloosterbewoners en later een fort. Vanaf de zeezijde gaat de boot de haven van Trégastel binnen, waar je echt enorme roze granieten rotsen vindt. Vanuit Perros-Guirec bij het strand is een wandeltocht langs de kust naar Trégastel over Granit Rose aan te bevelen. Neem een rugzak met picknick, goede wandelschoenen en zwemkleding mee. Je kunt ook starten in Trégastel.
Daar kun je zwemmen in de haven en een voettocht over de rotsen langs de kust
maken.

Bovengenoemd is slechts een deel van het vele moois dat Bretagne te bieden heeft.
Vanuit Convenant Blanche kun je van al dit moois genieten!