Omgeving

Kaart Pluzunet, Frankrijk

Pluzunet
Convenant Blanche ligt in de gemeente Pluzunet, een dorpje met een plein en een oude stenen kerk.
Kleine boodschappen en brood zijn te koop in het dorp. Voor grote supermarkten kunt u naar Bégard of Lannion.
De omgeving van Pluzunet kent mooie fiets- en wandelroutes door de velden en langs de rivieren.

Op de pleintjes van de omringende dorpjes staan regelmatig pizzabusjes. ’s Zomers zijn er in verscheidene plaatsjes diverse markten en in verschillende plaatsen zijn brocantes (antiquair/kringloop) te vinden. Overal zijn pinautomaten.

In iedere stad is wel een VVV. In de klepbank in de keuken van Convenant Blanche liggen verscheidene folders. Ook ligt hier een aparte map waarin de routes naar aanbevelenswaardige plekjes staan beschreven en handige informatie genoteerd staat.

Toeristische informatie
Stranden en “douane”wandelpaden langs de kust of in het binnenland, stadjes, markten, boottochten op zee, kanoën op Le Jaudy bij La Roche Derrien, de ruïne in Tonquedec en niet te vergeten de kust van Granit Rose, le Gouffre (met het huisje tussen de rotsen), Port Blanc voor zeezeilen, zeefietsen, kanoën, zwemmen, terrasje, lekker eten, vissen op een echte vissersboot (haven).
Een zeer geliefde plek voor ons is Ile Grande.

De kust van Bretagne is eindeloos gevarieerd. Van zandstranden tot rotsstranden, waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en klauteren, schelpen zoeken, enzovoort. Locquémeau en St. Michel en Grève hebben de dichtstbijzijnde stranden (circa 15 km).
Via Le Losser duikt de weg naar beneden over Le Léguer. Een eindje verderop, vlak voor Ploumilliau richting St. Michel en Grève is een menhir “Klandi”. Het zijn ideale plekjes om voor een redelijke prijs te eten. In Locquémeau kun je aan de haven zelfs een bord patat bestellen. Verder is dit de enige plek waar wij Sint Jakobsschelpen hebben gevonden tussen de rotsen.

In Perros-Guirec kun je inschepen voor een boottocht over de oceaan naar Les Sept-îles (de 7 eilanden). Hier vind je vogelbroedplaatsen, een eilandje met zeerobben, overblijfselen van kloosterbewoners en later een fort. Vanaf de zeezijde gaat de boot de haven van Trégastel binnen, waar je echt enorme roze granieten rotsen vindt. Vanuit Perros-Guirec bij het strand is een wandeltocht langs de kust naar Trégastel over Granit Rose aan te bevelen. Neem een rugzak met picknick, goede wandelschoenen en zwemkleding mee. Je kunt ook starten in Trégastel.
Daar kun je zwemmen in de haven en een voettocht over de rotsen langs de kust
maken.

Bovengenoemd is slechts een deel van het vele moois dat Bretagne te bieden heeft.
Wij wensen u een zonnig verblijf in Convenant Blanche en een heerlijke vakantie!